باشگاه خبری فراساحل: معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به سبب برخورداری از ظرفیتهای بندری بسیار و ناوگان تجاری بزرگ، تحریمهای آمریکا بر صنعت حمل و نقل دریایی ایران تاثیری نمیگذارد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، محمد راستاد در آیین گرامیداشت روز جهانی هیدروگرافی افزود: برخی خطوط کشتیرانی که سهم بسیار ناچیزی در صنعت حمل و نقل دریایی ایران داشتند تردد خود به بنادر ایران را متوقف کردند.مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: با توجه به جاذبههای دریایی و توانمندی شرکتهای تجاری در صادرات و ترانزیت کالا از طریق بنادر ایران اگر شرکتی تردد خود را متوقف کرده باشد دیگر جایگاهی در صنعت حمل ونقل دریایی ایران نخواهد داشت. رییس جمهوری آمریکا که از بهمن سال 1395 به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده است، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از توافق هسته ای برجام را اعلام و دستور بازگشت تحریمها را در دوره 90 و 180 روزه صادر کرد. در پی این تصمیم، برخی شرکتها برای ماندن در بازار ایران یا ترک کردن آن مردد مانده اند؛ هرچند کمیسیون اروپا اعلام کرده است برای مقابله با تحریم آمریکا قانون انسداد را برای حفاظت از شرکتهای اروپایی اجرا میکند.
سازوکارهای تشویقی برای تقویت ترانزیت از بنادر شمالی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآوری کرد: راهبرد سازمان بنادر تمرکز بر ترانزیت و افزایش صادرات از بنادر کشور است. راستاد بیان کرد: با همایشی که بزودی (بیستم و بیست و یکم تیرماه) با هدف معرفی توانمندیهای بنادر شمالی ایران در بندر امیرآباد استان مازندران برگزار میشود امیدواریم نقش بنادر شمالی در حمل و نقل دریایی کشور و اقتصاد ملی افزایش یابد. به گفته وی، از آغاز امسال بنادر حاشیه خزر از رشد 30 تا 70 درصدی تخلیه و بارگیری برخوردار شدند. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سالیانه 6 میلیون تن بار از بنادر شمالی کشور تخلیه یا بارگیری میشود اما ظرفیت کنونی بسیار بیشتر است و درصددیم صادرات و ترانزیت کالا از این بنادر را بیش از پیش تقویت کنیم. «سازمان بنادر برای جذب سرمایهگذاران در تعرفههای بندری و حقوق و عوارض کشتیها سازوکارهای تشویقی اعمال کرده است».
آمادگی برای تهیه نقشههای آبی بین المللی
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با همکاری سازمان بین المللی هیدروگرافی جهان نقش بیشتری را در زمینه تهیه نقشههای آبی در منطقه و جهان بر عهده بگیرد. راستاد یادآوری کرد: ایران در سازمان بین المللی هیدروگرافی نقش فعالی دارد، بنابراین به کمیته ملی هیدروگرافی توصیه میشود در همه آبهای تحت مسوولیت و حاکمیت ایران نقشههای مناسبی را برای ناوبری ایمن دریایی تولید کند تا در سطح بین المللی منتشر شود.
ایران یکی از مهمترین اعضای سازمان بین المللی هیدروگرافی
مدیر سازمان بین المللی هیدروگرافی نیز این مراسم گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین اعضای این سازمان جهانی است. «مصطفی ایپتیس» بیان کرد: این سازمان 89 عضو دارد و یکی از سازمانهای رسمی مشاوره ایمو (سازمان بین المللی دریانوردی) است. به گفته وی، این سازمان در پایداری آبراهههای جهان نقش مهمی دارد و قرار است تا سال 2021 شمار اعضای آن به بیش از یکصد کشور برسد. وی یادآوری کرد: شورای سازمان بین المللی هیدروگرافی 30 عضو فعال دارد و ایران یکی از اعضای فعال این شوراست و کمیته فنی آن در 10 کارگروه تخصصی و 15 کمیسیون منطقه ای هیدروگرافی بر افزایش ایمنی دریانوردی در جهان تلاش میکند.
به گزارش باشگاه خبری فراساحل، آیین روز جهانی هیدروگرافی با شعار «ژرفاسنجی؛ اساس پایداری دریاها، اقیانوسها و آبراههها» امروز با حضور دست اندرکاران دریایی و بندری در تهران برگزار شد. سازمان بینالمللی هیدروگرافی (آی.اچ.او) هیدروگرافی را اساس توانمندی همه فعالیتهای بشر در سطح، زیرسطح یا بستر دریا معرفی میکند. مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۵ میلادی، درباره اقیانوسها و حقوق دریاها قطعنامهای صادر و تعیین روز جهانی هیدروگرافی را فرصتی مناسب برای افزایش آگاهی همگانی اعلام کرد.
کد خبر : 5491
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir